31 Ağustos 2014

Bitkisel Sabunlar

Merhabalar! Küçükken anneannem ve babaannemin sürekli sabun kullanmasına anlam veremezdim. Sonuçta devir değişmiş, çiçek kokulusundan meyve kokulusuna kadar çeşit çeşit duş jelleri çıkmıştı. Üstelik bu sabunlarla saçlarını bile yıkıyorlardı. Eskiden kalma alışkanlıklarından dolayı duş jellerini denemediklerini düşünürdüm. Şimdi bakınca diyorum ki bir bildikleri varmış. Ben de duş jellerinin içindeki zararlı maddelerden kurtulmak ve onlar gibi yaşlanmak nedir bilmeyen, 'kaymak gibi' dediğimiz güzeller güzeli bir cilde sahip olma umuduyla bitkisel sabun kullanmaya karar verdim.

Bu girişimim başlarda duş jellerinin, banyo köpüklerinin o eğlenceli kullanımını aradığım için pek iyi gitmese de bitkisel sabunların koku olarak altta kalır yanı yoktu. Özellikle bazıları mis gibi kokuyor :) Cildim kuru diye sürekli isyan edip banyo sonrası kendimi nemlendiriciye boğardım. Meğer cildim gayet normalmiş, onu bozup kurutan benmişim. Sabuna geçtim geçeli bu kuruluk eskisi kadar kalmadı, hatta nemlendiriciyi atladığım günlerde bile cildim pul pul dökülmedi. Kısacası bu sabunlar bana çooook iyi geldi :)

Ama piyasada birsürü markanın birsürü çeşit sabunu var diyeceksiniz. Nasıl seçeceğiz? Hepsini alıp sırayla deneyecek miyiz? İstediğimizi denemekte tabii ki özgürüz. Ama içerdikleri bitkilerin ne işe yaradığını bilirsek elbette ki seçimlerimiz kolaylaşacaktır. Bunun için size küçük bir araştırma sonucu böyle bir yazı hazırladım. Hatta biraz gaza gelip alfabetik sıraladım :D Hadi buyrun aşağıya :)

Acı Badem Yağı Sabunu: Acı badem yağı, göz çevresindeki siyahlıkları gidermesiyle bilinir. Cildi yumuşattığı söylenir.

Ardıç Katranı Sabunu: Ardıç katranı sivilce, akne, sedef, kaşıntı ve egzamaları gidermeye yardımcı olur. Tüm cilt tipleri için uygundur.

Argan Sabunu: Günümüzde popülerleşerek yağların kraliçesi olarak anılmaya başlanan argan yağı, fas yağı olarak da bilinir. Cildin yaşlanmasını geciktirdiği, saçı güçlendirdiği, tırnakları güçlendirdiği ve nemlendirdiği, akne, yara izi, çatlaklar ve yanıklara iyi geldiği söylenmektedir.

Ballı Sütlü Sabun: Bal ve süt, kuru ciltleri nemlendirmesiyle bilinir. Cildi besler, nemlendirir, yumuşatır. Boyalı saçlar için de tavsiye edilir.

Bıttım Sabunu: Bıttım yağı antiseptik özelliğiyle deri hastalıklarında etkilidir. Gözenekleri açarak vücudu rahatlatır. Varislere iyi geldiği söylenir.

Buğday Sabunu: Buğday A,E ve D vitaminleri, mineraller ve protein açısından zengindir. Cildi beslemede ve yıpranmasını önlemede etkili olduğu bilinir.

Çam Katranı Sabunu: Çam katranının antiseptik özelliği vardır. Cilde ve saç köklerine mikroorganizmaların yerleşmesini önler. Saç dökülmesi, kepeklenme ve kaşıntıya karşı etkilidir.

Çam Terebentin Sabunu: Çam terebentin, derinin gözeneklerini açıp hava almasını sağlar. Cilde ferahlık verir. Çam terebentin yağının saç uzatmada etkili olduğu da bilinir.

Çinko Oksit Sabunu: Çinko oksit, bariyer oluşturucu etkisiyle cildi zararlı dış etkenlere karşı korur, yalıtır. Tahriş, pişik, yanık, kaşıntı ve yaraların hızla iyileşmesinde etkilidir. Cildin yağ dengesini düzenler. Cildi ferahlatmaya ve beslemeye yardımcı olur.

Çörekotu Sabunu: Çörekotu yağı cildi arındırmada ve onarmada yardımcıdır. Saç diplerini besler, saç dökülmesine karşı iyi geldiği söylenir.

Defne Sabunu: Kendisi bir Egeli olarak favorilerimden biri olup antiseptik özelliği ile doğal bir koruma sağlar. Uyarıcı etkisiyle kan dolaşımını hızlandırır, saç dökülmesini önler, saçları besler. Cilde canlılık ve tazelik verir. Saç ve vücut için kullanıma uygundur.

Gül Sabunu: Gül yağı, güzellik yağı olarak da anılır. Cildi rahatlatır, yorgunluğunu alır ve yumuşatır. Göz altı morluklarının giderilmesinde etkilidir.

Günlük Ağacı (Sığla Yağı) Sabunu: Sığla yağı cildi yumuşatır ve rahatlatır. Antiseptik özelliği ile temizler ve ter kokularını giderir. El, yüz ve tüm vücudu tahriş etmeden temizler.

Isırgan Sabunu: Isırgan yağı organik asitler ve C vitamini açısından zengindir. Hücre yenileme ve antiseptik özelliği vardır. Vücut ısısını dengeler. Egzama ve sedef gibi deri hastalıklarında etkilidir. Saç dökülmesine iyi geldiği söylenir. Cilt temizliğinde, yağlı ve kepekli saçların temizliğinde kullanılabilir.

Kayısı Sabunu: Kayısı yağı cildi besler, yumuşatır. Cilt lekelerinin azaltılmasında kullanılır. Tüm cilt tiplerine uygundur.

Kekik Sabunu: Kekik, kepeğe karşı etkili oluşuyla bilinir. Antiseptik özelliği vardır. Egzama, mantar ve varisleri rahatlatmada kullanılır. Sivilce, yara, tahriş ve sedefe karşı etkilidir. Gözenekleri açarak cildi rahatlatır.

Kına Sabunu: Deriyi kuvvetlendirir. Ayak hastalıkları, mantar, egzama ve cilt kaşıntılarına karşı etkilidir.

Killi Sabun: Kil, ciltteki gözenekleri temizleyerek siyah nokta ve akne oluşumunu engeller. Kırışıklıkları engelleyerek cildi canlandırır. Benim de yüz temizliğimde kullandığım sabundur.

Kükürtlü Sabun: Kükürt genelde ağır kokulu bir maddedir. Akne ve leke oluşumunu önler. Uyuz tedavisinde yardımcı olarak kullanılır.

Lavanta Sabunu: Lavantanın rahatlatıcı, ferahlatıcı ve uyarıcı etkisi vardır. Cildi uyararak kan dolaşımını hızlandırır, cilde tazelik ve canlılık verir. Vücut kokularının giderilmesine yardımcı olur. Yatmadan önce banyoda kullanıldığında rahat bir uyku sağlar.

Limonlu Sabun: Limonun tazeleyici, canlandırıcı ve cildi sıkılaştırıcı özelliği vardır. Uzun yıllar boyunca el ve tırnak bakımında kullanıldığı bilinir.

Naneli Sabun: Nane, vücuta rahatlık ve ferahlık verir. Saça parlaklık verir. Kepek önleyici özelliği vardır. Saç derisini ve köklerini rahatlatarak saçı güçlendirir, saçın gürleşmesine yardımcı olur.

Otal Sabun: Otacı'nın çıkardığı bu sabun kükürt ve çam katranının faydalı özelliklerini birarada sunuyor. Ciltteki ölü tabakanın soyulmasını sağladığı söyleniyor. Yağlı, kepekli saçlar ve sivilceli ciltler için öneriliyor.

Papatya Sabunu: Papatya, iltihap giderici olarak bilinir. Yağlı ciltler için etkili bir toniktir. Cilde parlaklık ve canlılık verir. Sabunlandıktan sonra 2-3 dakika kadar vücutta tutulup durulanırsa cilde ferahlık verir. Boyalı saçlarda boyanın çıkarılarak saçın doğal rengine dönmesine yardımcı olur. Benim de severek kullandığım bir sabundur.

Üzüm Çekirdeği Sabunu: Kılcal damarları onararak vücuda zindelik ve diri bir görünüm kazandırır. Kan dolaşımını hızlandırıcı etkisiyle selülit oluşumunu engellediği söylenir.

Yeşilçay Sabunu: Yeşilçay cilt güzelleştirici ve yıpranmaları giderici etkisiyle bilinir. Cildin nem ve yağ dengesini düzenler. Antiseptik etkisi vardır. Saç için de kullanılabilir.

Yosun Sabunu: Selülit tedavisinde ve selülit oluşumunu engellemede kullanılır. Sivilceli ve yağlı ciltler için de tavsiye edilir. Cilde sağlıklı görünüm kazandırmada yardımcıdır.

Zeytinyağlı Sabun: Yine bir Egeli olarak favori sabunlarımdan biri olarak söyleyebileceğim bu sabun cildi beslemesi, nemlendirmesi ile bilinir. Çoğu zaman diğer bitki yağları, zeytinyağının bu besleme özelliğinden faydalanılması ve ağır kokusu varsa kokusunun kırılması amacıyla zeytinyağı ile karıştırılarak sabun yapılır. Cilde tazelik ve yumuşaklık verir. E vitamini içermesi ile saç tellerini de besleyerek güçlendirir.

Buraya kadar sabırla okuduysanız ve kendinize uygun bir sabun bulabildiyseniz ne mutlu bana :) Sabunların saçı kuruttuğunu düşünerek saç temizliğinde kullanımını önermesem de cilt temizliğiniz için lütfen bitkisel sabunlara bir şans verin. Aktarlarda, marketlerde ve bazı kozmetik dükkanlarında bulabilirsiniz. Aktarlardakiler biraz daha uygun fiyatlı olacaktır ;)

Kucak dolusu sevgiler :)

24 Ağustos 2014

Siyah Noktalarla Savaşım : Cettua Silky and Clear Nose Strip - Burun Bandı



Cettua Siyah Nokta Temizleyici Burun Bandı


Merhaba! Uzun süren bir internet sorununun ardından yeniden bloga kavuştum. Bugün yine çok severek kullandığım ve bitirmek üzere olduğum bir ürünü tanıtacağım. Bu arada ilk 'bitenler' yazımı yazmak için pek bir hevesliyim :)

Cettua burun bantları Gratis'te satılıyor. T bölgesi için olan bantları da var, yakında deneyip onun yorumuna yer vereceğim. Açıkçası bunu alırken pek de umutlu değildim. Okuduğum yorumlarda seveni kadar sevmeyeni de çoktu. Sanırım bu yüzden beklentilerimi düşük tutmayı seçmiştim. Sonuç beni fazlasıyla memnun etti. Tek kullanımda en azından küçüklü büyüklü 30-40 siyah noktayı sökebiliyor. En keyifli anı soyduğunuz zaman bandın üzerinde açıkça görünen siyah noktalarınız :)

Bu bant bize siyah nokta ve kiri temizlemeyi ve gözenekleri sıkılaştırmayı vaad ediyor. Gözenekleri sıkılaştırdığını gözlemleyememiş olsam da diğerlerini başarıyor.

Cettua Siyah Nokta Temizleyici Burun Bandı

Kullanımı: Öncelikle burnunuzda yara varsa veya cildiniz hassassa denememeniz öneriliyor. İlk olarak burnunuzu ıslatıyorsunuz, ki bu bandın çok sağlam yapışmasını sağlıyor. Bandın parlak tarafı burnunuza değecek şekilde yapıştırıyorsunuz ve parmaklarınızla tüm kıvrımlara oturmasını sağlayacak şekilde bastırıyorsunuz. 15 dk kadar bekledikten sonra bant kuruyup sertleşiyor. Bandın yanlarından başlayarak ortasına doğru soyuyorsunuz vee ta-daaa! İnatçı siyah noktalarınızın büyük bir kısmıyla vedalaştınız.

Ben bu uygulamanın ardından gözeneklerimin iyice sıkılaşması için burnuma tonik uyguluyorum.


İki gözünüzün ortasından burun kenarlarınızı takip ederek çenenize inen bir üçgen oluşturduğunuzu düşünün. Bunun için işaret parmaklarınızı kullanabilirsiniz. İşte bu üçgenin içinde kalan alandaki siyah nokta ve sivilcelerin sıkılmaması konusunda dermatologlar uyarıyor. Burun bantlarını kullanmak ne kadar doğru bilmiyorum ama elle sıkmaya çalışmamdan iyidir diye düşünüyorum. Ve bir de denemek istediğim çift uçlu siyah nokta temizleme aparatı olarak da bilinen komedon çubuğu var. Güzellik merkezleri ve dermatologların kullandığı bu çubuk bizlere de farklı çeşitlerde sunulmuş durumda. Şimdilik Avon ve The Body Shop'ta bulabildim. Avon'dan almayı düşünüyorum. Görüntüsü için şuraya bir pati atalım.

Sizin siyah noktalarla savaşınızda memnun kaldığınız ürünler var mı? Yorumlarınızı bekliyorum :)

10 Ağustos 2014

Pierre F Estheticians Formula - Energizing Facial Scrub

Pierre F Enerji Veren Yüz Scrub'ı

Merhaba! Bugün sizler için Pierre F Enerji Veren Yüz Scrub'ını yorumlayacağım. Öncelikle kullandığım diğer peeling ürünlerinden çok daha iyi olduğunu söylemem gerekiyor. 

Özellikleri: Tanecikleri deniz kumu büyüklüğünde, yani alıştığımız peeling ürünlerinin taneciklerine göre çok daha küçük. Tanecik yoğunluğu da daha fazla. Bu benim hoşuma gitti, çünkü bu tür ürünlerin vücudun her bölgesi için ayrı boyutlarda tanecikler içermeleri gerektiğini düşünenlerdenim. Bu küçük tanecikleri yüz için ideal buldum.

Beyaz renkli bir ürün, kokusu da güzel. Bereketli bir ürün. Yoğun, yüze çabuk yayılıyor ve fazla miktarda kullanmanıza gerek kalmıyor. Maskesi gibi 175 ml. Maske yorumuna göz atmak için şuraya bir pati atalım, değil mi Gümüş'çüğüm?

Yine maskesi gibi paraben, ftalat, PEG'ler ve sülfat gibi zararlı maddeler içermiyor. Ve yine Gümüş'ün de en sevdiği özellik olarak ürün hayvanlar üzerinde test edilmemiş. İçimiz rahat.

Pierre F Enerji Veren Yüz Scrub'ıKullanımı: Dairesel hareketlerle yüzümüze masaj yaparak uyguluyoruz. Fazla bastırırsanız cildi tahriş ediyormuş gibi bir his verebilir ama henüz cildimde bir kızarma yapmadı. Ben ürünün beyaz kısmı emilene, yüzümde tanecikler kalana kadar işleme devam ediyorum. Pek de uzun sürmüyor. Sonra ılık suyla duruluyorum.

Maskeyi ve bu ürünü haftada birer kez uyguluyorum. Peeling arkasından maske uygulanırsa cildin tahriş olacağına dair bir görüş var, ben de bunu dikkate alarak ikisini art arda uygulamamaya çalışıyorum. Siz ihtiyacınıza göre bu sıklığı elbette artırabilirsiniz.

Biterse bir daha alır mıyım? Tabii ki alırım. İçime çok sindi, kullanımı kolay ve eğlenceli. Sonuçtan da memnunum. En azından bir deneme boyunu alıp denemenizi öneriyorum :)

9 Ağustos 2014

Pierre F Estheticians Formula - Gentle Peel Off Mask


Pierre F Nazik Soyulabilen Yüz Maskesi

İlk ürün yorumum için çok sevdiğim ve hevesle aldığım bir ürün seçmek istedim. Gratis'e özel bir marka olan Pierre F'in Nazik Soyulabilen Yüz Maskesi.

İlk aldığımda scrub ve maskesinin deneme boylarını almıştım. Ürünlerin deneme ve seyahat boylarını ne kadar sevdiğimi zaman içinde siz de fark edeceksinizdir. Deneme boyunun çoğu maske gibi tek kullanımlık olacağını beklerken tam üç kere kullandım. Bereketli ürün deriz ya, benim için de öyle oldu.


Özellikleri: Şeffaf, kıvamlı bir jel. Yoğun ve hoş bir kokusu var. Başta burnuma garip gelse de sonraki kullanımda alıştım ve sevmeye başladım. Soyduktan sonra yüzünüzde koku bırakmıyor.


En sevdiğim özelliği ise paraben, ftalat, PEG'ler ve sülfat gibi zararlı maddeler içermemesi. Ayrıca hayvanlar üzerinde test edilmemiş. Gümüş buna çok sevindi.


Açıldıktan itibaren 2 yıl kullanım ömrü var. Bu 175 ml lik boyu kolay kolay bitecek gibi durmuyor zaten.



Pierre F Nazik Soyulabilen Yüz Maskesi

Kullanımı: Ben cildim kuruyken uyguluyorum. Gözlere, özellikle de saç ve kaşlara gelmemesine dikkat edin, sağ olsun ne kadar kıl tüy varsa çekip alıyor. Yapışkanlığı çok güçlü bir maske. Bu sebeple soyarken biraz canınızı yakabilir. Söylenene uygun olarak 5-10 dakika içerisinde kuruyor ve soyulabilecek hale geliyor. Yalnız çok ince bir katman halinde uygularsanız soymaya başlamak bir işkenceye dönüşebiliyor, çok kalın uygularsanız da kurumayan bölgeler kalabiliyor. Ben kararında kullanmaya çalışıyorum.


Oldu da kaşınıza, saçınıza değdirdiniz ve bunu maske kuruyunca fark ettiniz. Suyla durulamaya başlarsanız o kısım tekrar jel kıvamını alıp temizlenebiliyor. Panik yapmamıza gerek yok.


Biterse bir daha alır mıyım? Koşa koşa alırım. Kendisi şu ana kadar kullandığım en iyi maske olabilir. Yanlış hatırlamıyorsam 15 liraya yakın bir fiyatı vardı, ben indirimdeyken 9 liraya almıştım. Fiyatı uygun, etkisi güzel. Daha ne isteyebilirim ki? :)

8 Ağustos 2014

Tanışalım mı?

Merhaba! Göreceğiniz üzere buralarda yeniyim.

Birsürü bakım ve makyaj blogu varken neden bu işe kalkıştın derseniz, öncelikle buna bir makyaj blogu olarak başlamadığımı söylemek isterim. Sık sık ciddi anlamda makyaj yapan biri değilimdir, makyaj teknikleri konusunda da sizlere bir şeyler katabileceğimi açıkçası şu an için düşünmüyorum. Benim bu bloga başlama cesareti buluşum, cildimin hassaslaşması ve saç dökülmemin inanılmaz şekilde artışı sonucu oldu. Sanırım bunların başlıca sebebi benim bakım ürünleri konusundaki deneyimsizliğimdi. Bu sorunlarımı düzeltmeye çalışırken yaşadığım maceraları, edindiğim deneyimleri sizlerle paylaşmak için bu adımı attım.

Çoğu blogda kendi kullandığı ürünleri eşleri, erkek arkadaşları ile birlikte denemeyi ve kullanmayı sevenleri gördüm. Peki neden erkek ürünlerine veya erkeklerin fikirlerine de yer vermeyelim? O yüzden erkek arkadaşımın erkek bakım ürünleri konusunda yardımını istedim. Arada kendisinden de yorumlar alacağız :)

Bir de blogun adından da anlaşılacağı gibi bir kedi misafirimiz var. Blogun her yerinde pati izlerine rastlayabileceğimiz, ürünlerin kokusuna dahi yorum yapabilen bir kedi. Gümüş. Kendisini ve yorumlarını sevmenizi umuyorum.

Desteğinizi bekliyorum, görüşmek üzere.